ArchitectSets definiëren

Voor vele installaties (verwarming, ventilatie etc.) zijn er in de categorieën van de geavanceerde energieanalyse keuzelijsten beschikbaar met standaardtypes van deze installaties. Deze lijsten kan je aanpassen aan uw situatie. Ze worden vervolgens bewaard in de gebruikersmap.

Om de lijst met sets te bewerken of sets aan de lijst toe te voegen:

Selecteer in een dergelijke keuzelijst de optie Bewerk lijst.

Het dialoogvenster 'Bewerk lijst' wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Set

Dit is een overzicht van de bestaande sets. Als je hier een set selecteert, worden de bijhorende systemen weergegeven in de lijst eronder. Selecteer een systeem in deze lijst om deze te bewerken. Bewerkte sets worden bewaard in de gebruikersmap en worden in de keuzelijst aangeduid met het achtervoegsel '(gebruikersmap)'.

Andere naam

Klik op deze knop om het dialoogvenster 'Hernoem set' te openen. Geef een nieuwe naam op voor de set. Standaard Vectorworks sets kunnen niet hernoemd worden. Er verschijnt een melding waarin je gevraagd wordt eerst een kopie van de set te maken en te bewaren in de gebruikersmap.

Verwijder

Klik op deze knop om de geselecteerde set uit de keuzelijst Set te verwijderen. Standaard Vectorworks sets kunnen niet verwijderd worden.

Keuzelijst

Dit is de lijst van plaatsen die tot de geselecteerde Set behoren.

Nieuw

Voeg een nieuwe plaats toe aan de set. Zie stap 3 hieronder.

Bewerk

Klik op deze knop om de geselecteerde plaats te bewerken. Zie stap 3 hieronder.

Dupliceer

Maak een kopie van het geselecteerde systeem. Zie stap 2 hieronder.

Verwijder

Klik op deze knop om de geselecteerde plaats uit de set te verwijderen.

Stel in als standaard

Stel de geselecteerde plaats en set in als de standaardlocatie voor nieuwe bestanden.

Klik op Nieuw om een nieuwe plaats te creëren of selecteer een plaats en klik op de knop Bewerk of Dupliceer.

Als je een nieuwe plaats creëert of als de huidige plaats gedupliceerd wordt, verschijnt het dialoogvenster 'Nieuwe set'. Selecteer in de keuzelijst een bestaande set om de nieuwe plaats aan toe te voegen of selecteer de optie Bewaar als een nieuwe set en geef een naam op voor deze nieuwe set.

Als je een standaard Vectorworks locatie selecteert om te bewerken, verschijnt er een melding waarin je gevraagd wordt eerst een kopie te maken van deze locatie. Nieuwe en bewerkte systemen worden bewaard in de gebruikersmap.

Het dialoogvenster 'Bewerk systeem' wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

De systeemparameters

Hier zie je een lijst van de parameters in een systeem. Selecteer een parameter om diens waarde aan te passen.

Waarde

Vul een waarde in voor de geselecteerde parameter.

Beschr.

Dit is een beschrijving van de parameter; deze vermeldt in sommige gevallen de toegestane waarden.

Geavanceerde energieanalyse

Eenvoudige energieanalyse

Onderlinge afhankelijkheid van parameters

Energos resultaten

Energos